Här skriver jag om alla de anime serier/filmer jag sett eller mangas jag läst och gillat eller har i min ägo. Det kan vara allt från romantiska, djuriska och spännande till skräck, komedier och fantasy.

2011-04-26

Silver Fang

Ginga Nagareboshi Gin (Silver Fang: Shooting Star Gin)

Handlar om björnhunds valpen Gin som lämnar sitt hem, sin familj och älskade husse Daisuke. För att ansluta sig till en flock med vildhundar som samlar starka hanar över hela Japan för att slåss mot den människoätande björnen Akakabuto.
    En silverfärgad tigrerad Akita Inu sägs vara den bästa björnhunden att jaga med då den sägs äga de bästa instinkterna som behövs för att fälla en björn och allt eftersom får vi allt mer klart för oss att Gin är en mycket speciell liten unghund, med mycket hjärta.




DVD - 21 avsnitt
Manga - 18 volymer


Ginga Densetsu Weed (Silver Fang: Legend Weed)

Är den fortsatte berättelsen om Silver Fang där vi får följa Gins son Weed, som även han är en silverfärgad tigrerad Akita.
    Han endast är några månader gammal då hans mor dör av sjukdom och undernäring. Men GB och den äldre hunden Smith - som Weed av tillfällighet mött tidigare - lovar Sakura att ta hand om Weed och hjälpa honom att finna sin far i Tvillingpasset (där den stora demonbjörnen Akakabuto blev fälld och numera är en fristad för hundar). De ger sig av och snart uppdagas det att ledaren för Ohu, hunden som fällde Akakabuto, inte är någon mindre än Weeds far. Men att han har blivit attackerad och nu hålls fången av en elak hund vid namn Hougen, som vill ta över tronen och härska över alla hundar i Japan genom en jätte armé av starka hanar.
    Den enda som kan stoppa Hougen och lyckas samla in hanar för att slåss mot honom är Weed, då han är Gins son och äger samma styrka som sin far.

DVD - 26 avsnitt
Manga - 60 volymer

Dessa serier är bland dem bästa och är värda att ses.

1 kommentar:

  1. http://www.petitions24.com/signatures/silver_fang_-_mangan_till_svenska/start/80

    SvaraRadera